Principală | Înregistrare | Deconectare *** 2018-10-23 0:55:07                                                  V-aţi înregistrat ca Vizitator  +66 857933669 sau nickamd@gmail.com | Grup "Vizitatori"Bine aţi venit  Vizitator | RSS 
   
Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 10
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Find more about Weather in Phuket, TH
Click for weather forecast 
Principală » 2012 » Iulie » 17 » Regatul Thailanda
11:00:44
Regatul Thailanda
    

Forma de guvernamânt: monarhie constituţională

Suprafaţa: 514.000 km²
Populaţia: 62.354.402 locuitori
Limba oficială: thailandeza
Religie: 95% budism himalayan, 3% islamism, crestinism, hinduism
Capitala: Bangkok
Moneda: baht (THB)
Ziua nationala: 5 decembrie (aniversarea zilei de naştere a regelui) 
Fus orar: GMT +7
Domeniu Internet: .th
Prefix telefonic: 00 66

Aşezare geografică
Regatul Thailandei este situata în Asia de sud-est. Thailanda mai este cunoscută şi ca Siam, care a fost denumirea oficială a ţării până în 11 mai 1949. Cuvântul Thai înseamnă "liber” în limba thailandeză. Este de asemenea numele poporului thailandez. Unii locuitori, în special minoritatea chineză, continuă să folosească denumirea de Siam.

Vecini
Cambodgia la est, Golful Thailandei şi Malaezia la sud, şi cu Marea Andaman şi Myanmar la vest.

Relieful
Thailanda este aşezată pe câteva districte geografice, în mare parte corespunzând cu grupurile provinciale. Nordul ţării este muntos cu cel mai înalt punct Doi Inthanon la 2.576 m. Nord-estul este format din Platoul Khorat, mărginit la est de râul Mekong Centrul ţării este dominat de valea râului Chao Phraya care se scurge în Golful Thailandei. Sudul este format din istmul îngust Kra care se lărgeşte în Peninsula Malay.

Clima
Climatul local este tropical şi caracterizat de musoni. Este un muson de sud-vest, ploios, cald şi înnorat de la mijlocul lui mai până în septembrie, de asemeni, un muson uscat si rece din nord-est din noiembrie până la mijlocul lunii martie. Istmul din sud este întotdeauna cald şi umed.
Pe 26 decembrie 2004 coasta vestica a Thailandei a fost devastată de un val tsunami de 10 metri înălţime ce a urmat cutremurului din Oceanul Indian în anul 2004, producând peste 5.000 de victime în Thailanda, jumătate dintre acestea fiind turişti.

Populaţie şi cultură
Aproape 95% dintre thailandezi sunt budişti de tradiţie therevada, dar în sudul ţării sunt câteva zone musulmane şi mici minorităţi creştine, de asemeni există şi cîteva grupări hinduse. Limba thailandeză este limba naţională a Thailandei, scrisă în alfabetul propriu, dar multe dialecte etnice şi regionale se întâlnesc în zonele cu populaţie predominantă lao sau khmer. De asemeni se învaţă limba engleză în şcoli, însă gradul de cunoaştere este scăzut.
Muay Thai, sau boxul thailandez, este sportul naţional în Thailanda şi arta marţială nativă. A devenit popular în toată lumea în anii 90. Stiluri de arte marţiale similare există şi în alte ţări din sud-estul Asiei.
Salutul standard în Thailanda este un gest similar cu rugăciunea, numit wai. Tabu-urile includ atingerea capului cuiva sau aratarea cu piciorul, deoarece capul este considerat cea mai înaltă parte a corpului, iar piciorul cea mai joasă. A păşi peste cineva sau peste mâncare este considerat drept o insultă extremă. Cărţile sau alte documente sunt respectate ca nişte obiecte seculare, de aceea nu este permis să freci o carte de masă sau s-o faci să alunece pe masă sau să o pui pe jos.
Thailanda este o monarhie constituţională şi regele este extrem de respectat. Este ilegal să insulţi familia regală sau să calci pe o imagine a regelui.
Calendarul oficial în Thailanda se bazează pe Era budistă, care este cu 543 de ani înaintea calendarului vestic. De exemplu, anul 2000 este acelaşi cu anul 2543 EB.

Bucătăria thailandeză
Abundă de gusturi fundamentale: dulce, piperat, acru şi sărat.

Turismul
Thailanda atrage mai multi turisti decat oricare alta tara din sud-estul Asiei prin combinatia irezistibila de peisaje naturale, statiuni insorite, temple vechi si ospitalitatea oamenilor.
Oraşele principale, pe lângă capitala Bangkok sunt Natkhon Ratchasima, Natkhon Sawan, Chiang Mai, şi Songkhla.

Bangkok
Capitala Bangkok este asezată în centrul ţarii, la vărsarea fluviului Chao Phraya în apa Siamului şi este denumită, adesea, "Veneţia Orientului" datorită nenumăratelor canale care o străbat si mai ales a "gondolelor", adevărate tarabe plutitoare pline cu produse care se vând chiar pe apă. Bangkok-ul are peste 400 de temple. Este un oraş zgomotos, haotic cu o multime de locuri unde vă puteţi distra, unde puteţi încerca diverse produse culinare sau unde puteţi asista la un meci de box thailandez.

Atracţii turistice
Marele Palat 
Este una dintre cele mai vizitate locaţii din Bangkok. Este un complex de temple, palate si clădiri oficiale. Clădirea principală datează din 1782 şi a găzduit casa regală a Thailandei peste 150 de ani. La începutul secolului al XX-lea şi până în 1932 complexul a jucat un rol important pentru guvernul thailandez : cuprindea curtea regală şi clădirile administrative.

Templul lui Budha de Smarald 
Este adesea considerat cel mai important templu din Thailanda şi găzduieşte cea mai respectată imagine a lui Budha din Thailanda, şi Panteonul Regal - un pavilion folosit pentru pastrarea statuilor regilor decedati din dinastia Chakri

Templul Wat Pho (Templul lui Buddha culcat)
Este situat în spatele Templului lui Buddha de Smarald. Este cel mai mare templu din Bangkok şi se numeşte astfel datorită statuii gigantică ce îl reprezintă pe Budha Culcat, suflată cu aur, de 15 metri înaltime si de 46 metri lungine, cu talpi frumos încrustate în sidef)

Templul Wat Traimit 
Celebru pentru existenţa lui Budha de Aur – o statuie din aur masiv inalta de 3 metri si greutate de 5 tone si jumatate). 

Staţiuni şi alte puncte de atractie turistica
Nakorn Pathom unde se află una din cele mai mari pagode din sud-estul Asiei, şi un sat tradiţional.

Ayutthaya, fosta capitala a Siamului. Aici se pot vizita :
Templul Wat Mongkol Borpith – cu una din cele mai mari statui a lui Budha din Thailanda, Templul Wat Phra Srisanpetch, Templul Wat Yai Chai Mongkol. 

Croaziera pe raul Pa Sak catre Bang-Pa Inn unde se poate vizita Palatul de Vara al Regilor Thailandei – un exemplu al arhitecturii thailandeze.

Croazieră pe râul Chao Phraya

Phuket 

Apele inconjuratoare contin o viata marina variata, si orasul este cunoscut pentru arhitectura sa Sino-Portuguese. Este o insula foarte atractiva cu maluri superbe si dealuri impadurite. Are o populatie de 1.6 milioane. Aproximativ 1.75 milioane Rai din zona este pamint cu padure. Ocupatia principala este aici aceea de cultivare a orezului. Venitul mediu pe cap de locuitor este de 14.343 baht.


      

Locatia si Granitele
Phuket este o insula legata printr-un pod de coasta sudica a marii Andaman in Oceanul Indian intre 7`45`` si 8`15`` latitudine nordica si 98`15 si 98`40`` latitudine vestica. Este inconjurata de 32 de insule mai mici care fac parte din aceeasi administratie cu o arie totala de 570 km patrati. .

Geografia 
In proportie de 70% in Phuket sunt munti. Un lant vestic merge de la nord spre sud. Cel mai inalt virf este Mai Tha Sip Song la 529 m care sta la granita cu Tambon Patong, in districtul Kathu. Procentul ramas din insula in special in centru si sud este alcatuita din cimpie. Apele curgatoare nu sunt largi. Ele sunt Khlong Bnag Yai, Tha Jin, Khlong Tha Rua, si SI Khlong Bang Rong. 

Clima 
Conditiile meteorologice sunt dominate de vinturile musonice .Ea este intotdeauna calda si umeda. Sunt doua anotimpuri distincte. Sezonul uscat din noiembrie pina in aprilie cind vine musonul dinspre nord est. Cea mai inalta temperatura este de 33.4 grade Celsius, in timpul lunii martie. Cea mai joasa temperatura este atinsa in timpul lunii ianuarie cind noaptea scade la 22 grade Celsius.

Economia
De la inceputul anilor 1980 turismul a fost sursa de venituri cea mai importanta din Phuket :hoteluri restaurante, comapanii de turism si magazine de suveniruri in special pe coasta de vest. Agricultura ramine importanta pentru un mare numar de oameni. Si acopera de departe cea mai mare parte a insulei . Principalele culturi sunt arborele de cauciuc , cocotierul si ananasul. Cultura perlelor este de asemenea importanta. Portul pescaresc din Phuket este mereu plin si se prelucreaza produsele marine, in special peste acesta contribuie semnificativ la economie. Constructiile au devenit un factor major pentru angajatori. Aceasta vine din proiectele de munca publica, de la cladiri mari pentru birouri si hoteluri, cladiri cu sute de incaperi pina la case pentru familii obijnuite si apartamente.

Populatia
In decembrie 1998 populatia era de 231,206. Acesta este numarul populatiei care traieste in PHUKET. Atractia in PHUKET ca centru al activitatii economice este ca multe persoane locuiesc aici desi sunt inregistrate in alte localitati. Numarul total al populatiei variaza considerabil functie de perioada anului.

Forma de guvernamint
Insula este impartita in trei districte, Thalng in Nord, Kathu in Vest si Muang in Sud. Sistemul de guvernamint din Thailanda deriva dintr-o puternica autoritate centrala, atita timp cit Guvernatorul provincial este functionar numit de Ministerul Afacerilor Interne din Bangkok.Orasele Phuket si Patong au propriile guverne cu consilii locale alese prin vot. De asemenea sunt alese prin vot consiile provinciale, districtuale si subdistrictuale. Politia locala este parte din Ministerul de Interne.


La Nakhon Pathom, pagoda Pra Pathom Chedi este cel mai înalt monument budist din lume si are o vechime de aproximativ 1.000 de ani

Micul Siam, unde sunt prezentate în miniatură locurile sfinte si sit-urile istorice importante din Thailanda: Templul lui Budha din Smarald, Monumentul Democratiei, templul Phra Srisanpet, podul peste raul Kwai.

Satul Nong Nooch unde se găseşte una dintre cele mai frumoase gradini tropicale din sud-estul Asiei - o suprafaţă impresionantă de orhidee, lacul si parcul natural. Veţi putea admira dresura de elefanţi, dansurile tradiţionale thailandeze, si o demonstraţie de box thailandez.

PATTAYA 
Este cea mai căutata staţiune turistică din Thailanda. Deşi este faimoasă pentru viaţa sa de noapte, in Pattaya puteti practica schi nautic, windsurf, puteti vizita insulele de corali. Aici vă puteţi bucura de razele soarelui tropical pe plajele aurii ale insulei, puteti înota, sau puteti face snorkeling.

Ambasade
Ambasada României in Thailanda
Adresa: Soi Charoenphon 1, Pradipat Road, Bangkok
Tel. 279 79 02; 279 36 83; 
Fax. 618 24 58
Prefix tara: 66; 
Prefix Bangkok: 2

Ambasada Thailandei in România
Adresa: Bucuresti, Str. Vasile Conta nr. 12
Tel. 021/311.00.31; 021/311.00.67
Fax. 021/310.044
Vizualizări: 1154 | Adăugat de: nick | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Phuket Hotels - Find best hotel deals in Thailand with Best prices Guaranteed! HotelPhuket.net offer cheap hotel booking on hotels & resorts in Phuket Thailand. Phuket Hotels
Căutare
Calendar
«  Iulie 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator
  • Copyright MyCorp © 2018