Principală | Înregistrare | Deconectare *** 2018-10-23 1:33:19                                                  V-aţi înregistrat ca Vizitator  +66 857933669 sau nickamd@gmail.com | Grup "Vizitatori"Bine aţi venit  Vizitator | RSS 
   
Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 10
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Find more about Weather in Phuket, TH
Click for weather forecast 

   Cea mai mare insula a Thailandei, Phuket, se afla la 862 km sud de Bangkok, numita adesea „Perla Sudului”. Pe cea mai populara insula din sud se gasesc stanci de calcar, plaje cu nisip alb, golfuri linistite si paduri tropicale. 

In insula sunt numai doua sezoane: cel ploios (din mai pana in octombrie) si cel cald (noiembrie – aprilie). Cea mai buna perioada pentru vizite este din noiembrie pana in februarie, cand va puteti bucura de cerul senin, de briza proaspata a marii si de apa cristalina. Temperatirule variaza intre 23°C si 33°C. 

Phuket ofera o gama larga de activitati, de la calatorii pe cont propriu la excursii ghidate. Puteti merge sa vedeti cele trei cascade minunate de pe insula. Acestea se afla in locuri diferite; in districtul Kathu se afla cascada Kathu, iar daca veniti dinspre plaja Patong, veti vedea schi nautic si pista de carting. 

Cascada Tone Sai se afla langa orasul Talang, iar cascada Bang Pae se afla in districtul Thalang, fiind si cea mai frumoasa. Pe drumul spre cascada puteti vedea Proiectul de Reabilitare a Gibonilor. 

Pe plaja Suring se organizeaza meciuri de fotbal, in zilele de duminica. Alte activitati includ: schi nautic cu cablul, sarituri cu coarda elastica, ciclism montan, carting, golf la standard international, trasee calare pe elefanti. 

Atat orasul Phuket cat si plaja Patong au piete stradale cu marfa variata. Exista si piete ambulante, care au loc in diverse locatii, in anumite zile din saptamana. Piata de noapte din Phuket este locul unde puteti lua masa la unul dintre standurile cu taitei.

Khao Rang

O frumoasa imagine a orasului Phuket, partea sudica a insulei poate fi vazuta in virful dealului Kao Rang, in N-V -ul orasului. Sunt, de asemenea, multe restaurante de unde se poate vedea orasul, un parc pentru amatorii de miscare si multa iarba pentru picnick, in virf fiind o statuie din bronz reprezentindu-l pe guvernatorul orasului Phuket din timpul domniei regelui Rama a V-lea.

Chalong TempleTemplul Chalong
Este in afara orasului la 8 Km. Mergind pe strada Vichit Songkram catre strada Bypass si apoi intocind la stinga si conducind 10 minute ajungi la templul Chalong. Watt Chalong va fi in stinga ta . Aici se afla statuia lui Luang Por Cham, care i-a ajutat pe oamenii din Phuket sa opreasca rebeliunea de 1876 din timpul domniei regelui Rama a V-lea. Sunt, de asemenea statuii ale lui Luang Por Chaung si ale lui Luang Por Gluam. Alti monarhi sunt si ei respectati prin ofrande de catre localnici.

Cladiri antice
In timpul secolului al 19 lea in perioada metalelor s-au construit multe pensiuni si magazine care sunt pastrate si acum . Stilul arhitectural tipic al regiunii este descris ca Sino - Portuguese si are un caracter puternic mediteraneean. Magazinele au o fatada ascutita spre strada. Unele au vechile usi din lemn cu sculpturi chinezesti. Alte strazi cu structura similiare sunt Phang nga , Yaowarat, Thalang , kRabi si o calatorie in acesta zona este frumoasa. Alte cladiri in stil european sunt Primaria, Tribunalul si Banca Nakhon Luang Thai.

Acvariul din Phuket
Mai mult de 100 de specii marine sunt expuse la acvariu multe dintre ele sunt luate din apele din jurul zonei Phuket. Deschis zilnic intre orele 8.30-4.00 pm Acvariul este localizat in Cape Panwa, in extrema sudestica a insulei 

Ferma de fluturi din Phuket si acvariul
Specii tropicale de fluturi, alte insecte si alte vietuitoare marine sunt expuse. Este situat la 3 km de centrul orasului. Deschis zilnic intre 9.00-5.00 pm 

Satul Thai si Ferma de orhidee
Un spectacol de dans Thai, cultura, elefantii si minele de metale pretioase stau linga orhidee. Situat in Sam Kong la 3 km de centrul orasului Phuket. Spectacolele de dimineata incep la ora 11.00 am si cele de seara la 5.300 pm 

Muzeul scoicilor din Phuket
Probabil cea mai valoroasa colectie de scoici au fost expuse la Phuket Seashell linga plaja Rawal pe malul sud vestic al insulei. Accentul se pune pe scoicile din apele Phuket si Thai, care sunt printre cele mai cautate de colectionari, oricum scoicile din orice parte a lumiii sunt expuse. Oricare le-ar fi originea fiecareia scoica din muzeu este cea mai buna din categoria din care face parte . Sunt multe raritati inclusiv cea mai mare perla aurie din lume 140 karate parti mari de roca sedimentara continind scoici fosilizate care reprezinta cele mai vechi forme de viata de pe pamint si o scoica care cintareste 250 kgr. Unul dintrecele mai mari muzee private din lume este deschis zilnic intre orele:8.00-7.00 p.m. 

Insula Keaw
O plaja superba cu imprejurimi naturale si o zona de corali in aceasta insula mica de 3 km din Rawai la sud de Phrom Thep. Aici este de asemenea o statuie giganta a lui Buddha. Insula se afla la 15 min de locul pentru inchiriat barci din Rawai.

Insula Lon 
Aceasta insula muntuoasa este la doar 20 min cu barcile de pasageri din golful Chalong in sudul Phuket. Locuitorii in majoritate musulmani se ocupa cu pescuitul culturile de arbore de cauciuc palmieri si cocotieri. In partea de nordest se afla o plaja . Barcile catre Ko Lon pleaca zilnic dimineata devreme din zona digului Chalong.

Insula de coral sau Insula Hey
Aceasta insula de pe coasta sudica este foarte bine cunoscuta pentru recifurile sale de corali sunt doua plaje frumoase in nord si vest. Koh Hey este o parte a rezervatiei marine, dar restaurantele si locurile de cazare, jocuri de apa variate scufundari sunt permise. Plecarea barcilor se face din Rawai si Chalong. 

Insula Mai Ton 
Insula este foarte mica si este mediul sau exclusiv natural incluzind plajele albe si apa cristalina ideala pentru inot, scufundari sau pescuit. Singura afacere este Statiunea Maiton. Cei care nu-si doresc sa stea peste noapte pot face o excursie din timpul zilei plecind din portul Ao Makham. 

Insula Taphao Yai
10 minute de Phuket cu feribotul din Ao Makham pe coasta de sud a Phuket. Pentru a ajunge acolo din Phuket mergeti pe strada Chao Fa catre strada Sakdidet, la intersectie luati-o la stinga pe Skdidet si mergeti 8 km catre Ao Makham. Strada se imparte in apropiere de o benzinarie, mergeti la stinga aproximativ 200 m. Cina si cazarea sunt disponibile pe insula. 

Insula Raya sau Racha
Doua insule intinse pe coasta sudica a Phuket in sudvest. 
- Raya Yai . Pe coasta vestica este o plaja frumoasa inchisa de un deal. O plaja curata cu nisip si apa limpede atrag vizitatorii veniti din Phuket. Din virful dealului se poate observa frumoasa panorama a intregii insule. La est la golful Ao Kon Kae este un loc minunat pentru scufundari.
- Raya Noi .Aceasta insula este la 10 km de raya Yai, este rezultatul ridicarii unui recif de corali si acolo sunt mai multe stinci decit plaje. Intr-un mic golf la vest se fla un loc pentru ancorarea barcilor.. Apele sunt de smaraldsi pescuitul este faimos dar inotul nu este recomandabil.

Pentru a ajunge acolo contactati un loc de inchiriat barci din Ao Chalong sau Rawai sau mergeti la agentul de turism . Cu barcile mai mari calatoria va dura aproximativ 1 ora . Calatoria catre Raya este restrictionata in sezonul umed si in perioadele in care sufla musonul.

Insula Rang Yai
Se intinde pe coasta de est a Phuket, aceasta mica insula este locul portivit pentru turistii nonconformisti care pot face aici scufundari juca mini golf pot cauta corali si sa viziteze ferma de perle de pe insula.Pentru a calatori catre aceasta insula pot fi inchiriate barci din Laguna Phuket pentru barci sau de la Digul Laem HIN. 

Insula Sire
Separata de centrul Phuket de Khlong Tha Chin o mlastina cu mangrove, aceasta insula de 20 km patrati este legata de oras printr-un drum pietruit. Wat Ko Sire pe deal are o statuie a lui Buddha de unde poti vedea foarte bine imprejurimile. Cel mai mare asezamint este Chao Ley. Pe malul de est sunt citeva restaurante care servesc fructe de mare foarte cunoscute.

        

Golful Chalong
Principalul loc de ancorat este cel mai larg golf al insulei. Ao Chalong are o suprafata neteda, mlastina, cu fundul noroios: Este foarte pitoresc dar nu este bun pentru inotat. Multi vizitatori pleaca de la digul Chalong , si restaurantele din golf sunt cunoscute pentru mincarea cu specific marin. Croazierele pot fi programate aici. Petru a ajunge acolo mergi pe strada Jao Fah Tawan Tok catre Cercul Chalong. Digul sirestaurantele sunt situate pe drumul ingust care merge spre plaja.Plaja Rawai
Locul in care se afla Chao Ley sau Satul tiganesc sunt multe restaurante si bungalouri magazine si ambarcatiuni pentru pescuit. Plaja insesi este portivita pentru pescuit. Rawai este la 7 km vest de Chalong Circle.


Plaja Kata

Cea mai mica dintre cele trei mari plaje turistice, Kata este diferita ca stil de Karon sau Patong. Plaja este buna si pentru inotat si la nord se afla un recif de corali si pesti care se intind de-a lungul insulei Poo , la aproximativ ½ km de mal. Facilitati pentru orice categorie de persoane de la hoteluri, bungalouri, companii de turism, restaurante baruri si cluburi. Este un serviciu de autobuze obisnuit din Phuket in timpul zilei.Plaja Kata Noi

La sud de Kata se afla Kata Noi. O plaja mica cu numai citeva hoteluri si alte cladiri mai mici. Plaja este superba. Multi pesti traiesc aici intre pietre si recifuri de corali de-a lungul malului ,la sud. Pentru a ajunge acolo mergeti pe strada ingusta de pe deal spre Kata.

Plaja Karon
Cea de-a doua mare plaja turistica din Phuket este aceasta . Un mare complex de locuinte sint aliniate de-a lungul drumului dinspre plaja, dar plaja insesi nu are constructii. Partea sudica are un recif de corali. Restaurante, baruri, companii de turism sunt la nord chiar linga linia de trafic. Strada ingusta dintre Kata si Karon are un numar de insule mici ca si mini golful din Parcul Dino . Sunt disponibile autobuze obisnuite in timpul zilei catre si dinspre Phuket.


Plaja Nai Harn se afla in sudul insulei, la 18 km de orasul Phuket. 
O plaja cunoscuta pentru inot si yahting in timpul sezonului uscat. Plaja este buna dar valuri mari lovesc in ea de-a lungul sezonului umed facand inotul periculos. Un serviciu de autobuze catre si dinspre Phuket exista in timpul zilei. Nai HARN este la nord de Phrom Thep Cape

Un bun loc pentru admirarea imprejurimilor
Este locul cel mai bun pentru a adimra golfurile Karon Kata Noi , Poo si Kata. Este un loc de privit extraordinar. Este un bun adapost pentru vizitatori si unii vinzatori vind mincare, bauturi si suveniruri in zona in care vremea este mai buna. Locul de privit este intre Kata si Nai Han .
 
Desi nu este cea mai lunga plaja de pe insula Phuket, Nai Harn se afla la limita unei lagune superbe, cu apa dulce.
Apa marii are temperatura de 29°C pe tot parcursul anului, insa perioada cea mai potrivita pentru inot este intre lunile noiembrie si mai. In restul anului apa este involburata si cu valuri mari, fiind insa ideala pentru surfing. 

Ai fost aici?

Phuket Hotels - Find best hotel deals in Thailand with Best prices Guaranteed! HotelPhuket.net offer cheap hotel booking on hotels & resorts in Phuket Thailand. Phuket Hotels
Căutare
Calendar
«  Octombrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator
  • Copyright MyCorp © 2018