Principală | Înregistrare | Deconectare *** 2018-10-23 0:57:31                                                  V-aţi înregistrat ca Vizitator  +66 857933669 sau nickamd@gmail.com | Grup "Vizitatori"Bine aţi venit  Vizitator | RSS 
   
Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 10
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Find more about Weather in Phuket, TH
Click for weather forecast 

Istorie

Insula Phuket are o istorie lunga si este datata 1025 i.h. ceea ce indica faptul ca numele actual al insulei deriva din Tamil manikram sau Muntele de Cristal. Pentru o buna parte de timp in istorie a fost cunoscuta sub numele Junk Cylon care, cu variatiuni, este numele gasit pe vechile harti. Geograful Alexandrian, in secolul III i.h., mentiona ca, facind o calatorie dinspre Souwannapum catre peninsula Malay a fost necesar sa treaca de Jng Si Lang. Puket era o statie in acest drum pe ruta dintre India si China, loc in care se opreau pentru popas navigatorii. Insula parea sa faca parte din imperiul Shvite (numit in thai, tam porn ling) care s-a stabilit in peninsula Malay in timpul primului mileniu d.c.h. Mai tirziu ca Muang Takua-Talang a fost parte a imperiului Siri Tahm. Guvernata ca a unsprezecea dintre cele 12 orase emblema provinciei Phuket era ciinele, cunoscut asa din vechi timpuri.

In timpul perioade Sukothai a fost asociat cu Takua Pa care acum este provincia Phang-nga. O alta zona bogata in zacaminte de metal. Germanii au stabilit un centru comercial aici in secolul al 16-lea. Regiunile nordice si centrale ale insulei erau guvernate de Thais si partile sudice si vestice, prin concesiune, erau date strainilor prin tranzactiile cu metale.

Unul dintre cele mai importante momente istorice a fost acela in care Francis Light, un navigator a trimis vorba ca birmanezii urmeaza sa atace. Fortele din Phuket erau conduse de doua eroine Kunying Jan, sotia guvernatorului decedat si sora ei Mook. Dupa numai o luna birmanii au fost obligati sa se imbarce, pe 13 martie 1785. In urma acestor evenimente, cele doua eroine au fost innobilate de catre regele Rama I, Thao Thep Kasatri, un titlu nobiliar rezervat regilor , respectiv Thao Sri Sun Thon.

In timpul secolului al 19-lea imigrantii chinezi au venit in numar mare pe insula pentru a munci, asa incit populatia a devenit predominant chineza, in timp ce in localitatile de coasta traiau, in special,pescari musulmani. 
In timpul domniei regelui Rama al V-lea Phuket a devenit centrul administrativ al unui grup de provincii bogate in mine de feroase si in 1933, cu schimbarea guvernarii, de la monarhia absoluta la sistemul parlamentar, insula a fost numita provincie de sine statatoare. 

    

Phuket Hotels - Find best hotel deals in Thailand with Best prices Guaranteed! HotelPhuket.net offer cheap hotel booking on hotels & resorts in Phuket Thailand. Phuket Hotels
Căutare
Calendar
«  Octombrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator
  • Copyright MyCorp © 2018